Keelpijn tips

Er zijn verschillende keelpijn tips die gebruikt kunnen worden om de keelpijn te verzachten. Zo zijn er in de apotheek en drogisterijen diverse middelen beschikbaar om de keelpijn te verzachten, maar kan er ook gewoon gebruik worden gemaakt van de huis, tuin- en keukentips. Een van de standaard keelpijn tips die worden aanbevolen is door rust te houden en dat geldt zeker als er naast de pijn in de keel ook nog sprake is van koorts en een gevoel van ziek zijn.

Keelpijn verzachten

De keelpijn verzachten door een waterijsje of koud drinken te nemen is een probaat middel dat voor een moment van verlichting kan zorgen. Verder biedt het zuigen op een dropje verlichting en geldt dat er niet speciaal een zuigtablet van de drogist hoeft te worden gebruikt, want een dropje heeft hetzelfde effect. Het gaat er namelijk om dat de doorbloeding van de keelspieren bevorderd worden door het zuigeffect van het dropje of zuigtablet. Bovendien wordt hierdoor de keel bevochtigd.De keelpijn verzachten door te gorgelen met zout water biedt ook uitkomst, maar er kan ook voor gorgelen met kamillethee gekozen worden. Een zoutoplossing kan worden gemaakt door in een glas lauw water een theelepeltje zout op te lossen.

Wat te doen tegen keelpijn

Wat te doen tegen keelpijn is een vraag waar naast de bovenstaande keelpijn tips ook andere antwoorden op van toepassing kunnen zijn. Zo is het belangrijk om de stem rust te geven en dus zo min mogelijk te praten. Ga in elk geval niet fluisteren als er wel gepraat wordt, maar probeer zo gewoon mogelijk te praten. Bij een erg hevige pijn waar veel hinder van wordt ondervonden is er een simpel middel beschikbaar. Er kan dan namelijk een pijnstiller worden genomen, zoals paracetamol of ibuprofen. Bovenstaande keelpijn tips om de pijn te verzachten zorgen er in ieder geval voor dat er minder hinder van wordt ondervonden.